Wandelingen in Vollezele

1. Een wandeling langsheen de historische Stoeterijen

Wandel mee langsheen de historische Stoeterijen van Vollezele waarbij je best begint aan punt 1 bij het vroegere hotel Mersch (thans het dorpscafé aan de kerk van Vollezele). De historische hoeves situeren zich allen rond de kerktoren van Vollezele. Wandel je tijdens het weekend dan kan je 's middags stoppen aan 't Hof ter Haegen (thans een B&B met kleine maar fijne restauratie). Wens je meer te weten over trekpaarden, spring dan zeker eens binnen, best op afspraak, in het museum van het Belgisch Trekpaard gelegen in de gebouwen van het vroegere gemeentehuis van Vollezele, net naast het vroegere hotel Mersch.

Klik hier voor de historische wandeling

2. Brillant-Walk

Genoemd naar de tophengst van Haras de Vollezeele, de oervader van het trekpaardenras! Deze wandeling van 7 km dompelt je onder in het roemrijke verleden van Vollezele, de bakermat van het stoere Brabantse trekpaard. Het Museum van het Belgisch Trekpaard is het perfecte vertrekpunt. Je komt langs de stoeterij Haras de Vollezeele waar het allemaal begon. Met wat geluk staan Wanja en Caro, de trekpaarden je op te wachten, groet ze en ze geven je spontaan een vriendelijke goeiedag terug! Wist je dat Brillant ook een voskleurig trekpaard met witte manen was zoals Caro?

Een bronzen versie van Brillant staat voor zijn thuisbasis 'Haras de Vollezeele' en ook aan het museum. Volg je de aangeduide route dan kom je aan de Congoberg waar je kan genieten van het verzicht tot in Aalst.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Klik hier voor de Brillant wandeling

3. Walgraevewandeling

Genoemd naar de pastoor Aloïs Walgraeve ( meer info over deze persoon vindt u bij bekende figuren uit Vollezele).

Een prachtige wandeling met mooie vergezichten over het pajottenland.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Klik hier voor de Walgraevewandeling