Wandelingen in Vollezele

Haras de Vollezeele- Wandeling

Genoemd naar de wereldberoemde stoeterij Haras de Vollezeele, die aan het jonge België een wereldhandel aanbood met het Belgisch Trekpaard.

Deze route brengt je langs de historische stoeterijen van Vollezeele.

Klik hier voor de Haras de Vollezeele-Wandeling

De zusters van Vorst-wandeling

De zusters van Vorst wandeling legt een traject af langsheen de vroegere eigendommen van de abdij van Vorst in Vollezele.

De zusters waren meisjes en vrouwen van adel of van gegoede burgerij waarbij de Abdij van Vorst bij hun toetreding aanzienlijke bruidschatten verwierf.

De rijkdom van de Abdij van Vorst werd nog vergroot door talrijke schenkingen in het kader van de verering van de heilige Alena. Dit zou de abdij in staat stellen uitgestrekte domeinen te verwerven.

Ze was een van de grootste graanproducenten uit de regio en was ook heel actief in de veeteelt.

Klik hier voor de zusters van Vorst-wandeling

De Brillant-Wandeling

Genoemd naar de tophengst van Haras de Vollezeele, de oervader van het trekpaardenras! Deze wandeling van 7 km brengt je langs mooie landschappen in Vollezele, de bakermat van het stoere Brabantse trekpaard. Je komt langs de stoeterij Haras de Vollezeele, gekenmerkt door het blauw-witte, waar alles rond het trekpaard begon. Met wat geluk staan Wanja en Caro, onze trekpaarden je op te wachten, groet ze en ze geven je spontaan een vriendelijke goeiedag terug! Wist je dat Brillant ook een voskleurig trekpaard met witte manen was zoals Caro?

Een bronzen versie van Brillant staat voor zijn thuisbasis 'Haras de Vollezeele'. Wijk af aan de kapel en stap even tot aan Stoeterij Haras de Vollezele en vang een glimp op van deze immense stoeterij.

Deze wandeling werd aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Klik hier voor de Brillant wandeling

Walgraevewandeling

Genoemd naar de pastoor Aloïs Walgraeve ( meer info over deze persoon vindt u bij bekende figuren uit Vollezele).

Een prachtige wandeling met mooie vergezichten over het Pajottenland.

Deze wandeling wordt aangeboden door Toerisme Vlaams-Brabant.

Klik hier voor de Walgraevewandeling